Вітт, Федір АскольдовичРомоданова, Валентина ОлександрівнаСкорченко, Тетяна АнатоліївнаПухляк, Анастасія Григорівна2012-06-282012-06-282005Патент 72762 UA, 7 A23C9/18, A23C9/00. Спосіб виробництва згущеного молочного продукту / Вітт Ф. А., Ромоданова В. О., Скорченко Т. А., Пухляк А. Г. ; заявник та патентовласник Національний університет харчових технологій. – № u2001128912 ; заявл. 21.12.01 ; опубл. 15.04.05, Бюл. № 4.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/1952Спосіб виробництва згущеного молочного продукту, який передбачає нормалізацію молочної основи, пастеризацію нормалізованої молочної основи, внесення в неї фруктозного сиропу, згущення суміші пастеризованої нормалізованої молочної основи з фруктозним сиропом, охолодження і розфасування продукту, який відрізняється тим, що фруктозний сироп змішують з пастеризованою нормалізованою молочною основою при масовому співвідношенні 1 : (5-8) відповідно, а згущення суміші пастеризованої нормалізованої молочної основи з фруктозним сиропом ведуть до концентрації сухих речовин 63-68 % у готовому продукті.Method of production of condensed milk product, providing normalization of milk-based, pasteurization a normalized milk basis, introducing fructose syrup, condensing pasteurized normalized milk basis with fructose syrup, cooling and packaging of the product, wherein the fructose syrup is mixed with pasteurized normalized milk basis for mass ratio of 1: (5-8), respectively, and condensation thickening mixture of pasteurized normalized milk basis with fructose syrup is carried out to a mass fraction of 63-68% dry matter in the finished product.otherзгущений молочний продуктcondensed milk productспосіб виробництвафруктозаmethod of productionfructoseкафедра технології молока і молочних продуктівСпосіб виробництва згущеного молочного продукту (Патент на винахiд № 72762)Other