Особливості розвитку м'ясного скотарства України - Кутас, Олена Олександрівна (My University, 2016)
У статті проведено аналіз стану, особливостей, проблем та напрямів інтенсифікації розвитку м’ясного скотарства України на сучасному етапі, визначено його переваги порівняно з іншими сільськогосподарськими галузями. Оскільки загалом в Україні переважає скотарство молочно-м'ясного напряму, то значне зменшення чисельності молочної худоби в Україні призвело до дефіциту яловичини. Разом з тим, правильно використовуючи таке поголів'я, можна виробляти до 47% від потреби у цьому виді м’яса. Нестачу ж потрібно ліквідовувати за допомогою прискореного розвитку спеціалізованого м'ясного скотарства – значного резерву збільшення виробництва високоякісної яловичини. In the article the analysis of the state, features, problems and directions of intensification of development of the meat cattle breeding of Ukraine is conducted on the modern stage, his advantages are certain comparatively with other agricultural industries. As on the whole the cattle breeding of milk- meat direction prevails in Ukraine, then considerable reduction to the quantity of suckling cattle in Ukraine resulted in the deficit of meat of beef. At the same time, correctly using such population, it is possible to produce to 47% from a requirement in this type of meat. A defect needs to be liquidated by means of speed-up development of the specialized meat cattle breeding – considerable reserve of increase of production of high-quality beef.
Keywords: тваринництво; яловичина; cattle; beef; кафедра економіки праці та менеджменту