Майборода, Олена ІванівнаПопова, Інна Вадимівна2024-10-232024-10-232023Майборода, О. І. Корисні властивості натуральної харчової добавки – куркуміну / О. І. Майборода, І. В. Попова // Оздоровчі харчові продукти та дієтичні добавки: технології, якість та безпека : матеріали 10-ї Міжнародної науково-практичної конференції, 16–17 листопада 2023 р. – Київ : НУХТ, 2023. – С. 67–69.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/45120Куркума має довгу історію застосування в якості прянощів та харчової добавки, яка поліпшує колір та смакові якості харчових продуктів завдяки своєму антиоксидантному потенціалу. Колір харчового продукту має не аби яке значення для покупця: це не тільки показник свіжості та якості продукту а й характеристика його впізнання. Куркумін є хорошою і дешевою альтернативою шафрану, хоча він не може замінити сильний специфічний аромат та смак останнього.Turmeric has a long history of use as a spice and food additive that improves the color and flavor of foods due to its antioxidant potential. The color of a food product is of great importance to the buyer: it is not only an indicator of the freshness and quality of the product, but also a characteristic of its recognition. There is curcumin a good and cheap alternative to saffron, although it cannot replace the strong specific aroma and taste of the latter.ukкуркуміниполіфенолихарчові добавкиантиоксідантиcurcuminpolyphenolsfood additivesantioxidantsкафедра харчової хіміїКорисні властивості натуральної харчової добавки – куркумінуAbstracthttps://orcid.org/0000-0003-0332-2681https://orcid.org/0000-0003-0332-2681