Корисні властивості натуральної харчової добавки – куркуміну - Майборода, Олена Іванівна; Попова, Інна Вадимівна (My University, 2023)
Куркума має довгу історію застосування в якості прянощів та харчової добавки, яка поліпшує колір та смакові якості харчових продуктів завдяки своєму антиоксидантному потенціалу. Колір харчового продукту має не аби яке значення для покупця: це не тільки показник свіжості та якості продукту а й характеристика його впізнання. Куркумін є хорошою і дешевою альтернативою шафрану, хоча він не може замінити сильний специфічний аромат та смак останнього.

Turmeric has a long history of use as a spice and food additive that improves the color and flavor of foods due to its antioxidant potential. The color of a food product is of great importance to the buyer: it is not only an indicator of the freshness and quality of the product, but also a characteristic of its recognition. There is curcumin a good and cheap alternative to saffron, although it cannot replace the strong specific aroma and taste of the latter.
Keywords: куркумін; поліфенол; харчові добавки; антиоксиданти; curcumin; polyphenol; food additives; antioxidants; кафедра харчової хімії