Методичні та практичні аспекти тестового контролю знань у вищому навчальному закладі - Баглюк, Сергій Володимирович; Лазаренко, Т. К.; Котікова, Світлана Михайлівна (My University, 2013)
В умовах кредитно-модульної системи навчання проблема контролю знань набуває великого значення. З точки зору дидактики контроль – це комплекс заходів, спрямованих на вимір та оцінку знань, вмінь і навичок, отриманих студентами у процесі навчання. В останні роки широко впроваджується тестовий контроль знань, який має певні переваги щодо економії часу, об’єктивності та технологічності. Були розроблені тести з фізики за темами кожного змістового модуля. Результати тестування були проаналізовані з метою визначення їх об’єктивності.
Keywords: тестовий контроль (фізика); кредитно-модульна система; контроль знань; кафедра фізики та професійної безпеки