Джерельна база дослідження діяльності вищих гуманітарних навчальних закладів Наддніпрянської України (друга половина ХІХ-початок ХХ ст.) - Левицька, Надія Миколаївна (My University, 2013)
Проведено аналіз джерельної бази з питань вищої гуманітарної освіти України другої половини ХІХ – початку ХХ ст. в розрізі архівних та опублікованих документів і матеріалів. Здійснено класифікацію джерельної бази, визначено її насиченість та інформаційну повноту. Аналізуються найважливіші для дослідження архівні матеріали та опубліковані документи. An analysis of the source base on Higher Education of Ukraine humanitarian second half of XIX - early HHvv . in the context of archival and published documents and materials. Categorization of the source base , defined its richness and completeness of the information . Analyzed the most important for the study of archival materials and published documents.
Keywords: історіографія; гуманітарна освіта; архів (історія); scholarship; archive (history); historiography; кафедра гуманітарних дисциплін