Дослідження показників якості м’ясних напівфабрикатів після додавання молочної сировини - Чернюшок, Ольга Анатоліївна; Шевченко, Іванна Юріївна; Бірюк, Юлія Вікторівна (My University, 2020)
Досліджено проблему на ринку напівфабрикатів, у зв’язку з нестачею білків та мінеральних речовин в організмі. Запропоновано збагатити, за допомогою внесення до рецептури молочної сироватки збагаченої Mg та Mn. Наведено корисні речовини, які містяться у молочних білках, які запропоновано внести в рецептуру м’ясного напівфабрикату. Описано вплив даних компонентів на органолептичні показники продукту. Описано фізико-хімічні показники отриманого продукту. The problem in the market of semi-finished products, due to the lack of proteins and minerals in the body, has been studied. It is proposed to enrich by adding to the formulation of whey enriched with Mg and Mn. The useful substances contained in milk proteins, which are proposed to be included in the recipe of meat semi-finished products, are listed. The influence of these components on the organoleptic characteristics of the product is described. Physico-chemical parameters of the obtained product are described.
Keywords: молочна; сироватка; магній; манган; напівфабрикати; м'ясо; пельмені; збагачена рецептура; milkwhey; magnesium; manganese; semi-finished products; meat; dumplings; enriched recipe; кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів