Ротаційна сушарка (Патент на корисну модель 77691) - Якобчук, Роман Леонідович; Жеребіцька, Тетяна Анатоліївна (My University, 2013)
Ротаційна сушарка складається з двох сушильних камер, камери охолодження, під якими розміщені перегородки, патрубків підведення та відведення теплоносія, які розміщені тангенційно до камер, перфорованих решіток, привідного вала, який виконано роз'ємним, і до якого прикріплюється труба з привареними лопатями, привода та пристроїв завантаження і вивантаження продукту. Ротационная сушилка состоит из двух сушильных камер, камеры охлаждения, под которыми размещенные перегородки, патрубков подвода и отвода теплоносителя, которые размещены тангенциально относительно камер, перфорированных решеток, приводного вала, который выполнен разъемным, и к которому прикрепляется труба с приваренными лопастями, привода и устройств загрузки и разгрузки продукта. A rotary-type drier comprises two drying chambers, cooling chamber, under those partitions are placed, branch pipes for supply and discharge of heat carrier placed in tangent positions with respect to the chambers, perforated grids, drive shaft that is made split and to which tube with welded blades is fixed, drive and devices for product loading and unloading.
Keywords: ротаційна сушарка; сушильна камера; патрубки підведення теплоносія; rotary dryer; drying chamber; supply of coolant tubes; кафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування