Уточнення сутності понять «самоосвіта», «самоосвітня діяльність» в науково-педагогічній літературі - Герасимова, Ольга Іванівна (My University, 2016)
У статті розглядається значення самоосвітньої компетентності в становленні освітніх і професійних компетенцій майбутніх фахівців, а також структура і етапи розвитку даної компетентності в процесі навчання студентів вищих навчальних закладів. Актуалізується проблема підготовки студентів, здатних до постійної самоосвіти. Уточнюється сутність понять «самоосвіта», «самоосвітня діяльність» і звертається увага на специфіку їх застосування в подальшому становленні й особистісному зростанні майбутніх фахівців. The article deals with the importance of self-educational competence in the development of educational and professional competencies of future professionals, as well as the structure and stages of development of the competence in the course of students’ training of higher educational institutions. The problem of students’ training capable of continuous learning is actualized. The essence of the concepts "self-education", "self-educational activity" is clarified and drawing attention to the specifics of the irapplication in the future formation and personal growth of future specialists.
Keywords: самоосвіта; самостійна робота; самоосвітня діяльність; готовність до самоосвіти; пізнавальна діяльність; self-education; independent work; self-educational activity; readinessfor self-education; cognitive activity; кафедра іноземних мов професійного спрямування