Дослідження якісного складу гарбузової олії - Хижняк, Ольга Олександрівна; Галицька, Лілія Юріївна (My University, 2014)
Олію з насіння гарбуза зазвичай отримують методом холодного пресування, що дозволяє зберегти весь комплекс біологічно активних речовин. Однією з переваг гарбузової олії серед інших, є те що вона містить значну кількість вітамінів, особливо вітаміну Е, ненасичених ліноленової та лінолевої жирних кислот, мінеральних речовин, токоферолів та інших корисних речовин. The oil from pumpkin seeds usually obtained by cold pressing, thus preserving the full range of biologically active substances. One of the benefits of pumpkin oil, among others, the fact that it contains significant amounts of vitamins, especially vitamin E, unsaturated linolenic and linoleic fatty acids, minerals, tocopherols and other nutrients.
Keywords: гарбузова олія; окислення; якість олії; окисления; quality of the oil; oxidation; pumpkin oil; кафедра експертизи харчових продуктів