Калмазан, Вікторія БорисівнаЧорна, Анастасія Іванівна2018-07-172018-07-172018Калмазан, В. Б. Дослідження органолептичних і фізико-хімічних показників зефіру в їстівному покритті з фруктовими порошками / В. Б. Калмазан, А. І. Чорна // Наукові праці НУХТ. – 2018. – Т. 24, № 3. – С. 232-238.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/28028У статті наведено експериментальні дослідження щодо доцільності використання їстівного покриття, як засобу запобігання черствіння зефіру та можливості заміни синтетичного пакування (повної або часткової) на біодеградабельне. На основі органолептичних, фізико-хімічних показників (масової частки вологи) та зміни маси досліджуваних зразків під час зберігання доведено доцільність та необхідність використання їстівного покриття для зефіру. This article presents experimental studies on the advisability of using edible coating as a means of preventing the formation of marshmallows and the possibility of replacing synthetic packaging (full or partial) with biodegradable. Based on the organoleptic, physico-chemical properties (moisture content) and changes in the mass of the samples under study during storage proved the feasibility and necessity of using edible coating for marshmallows.uk-UKзефірїстівне покриттяфруктові порошкизбереження свіжостібіодеградабельне пакуванняmarshmallowedible coatingfruit powderspreservation of freshnessbiodegradable packingкафедра експертизи харчових продуктівДослідження органолептичних і фізико-хімічних показників зефіру в їстівному покритті з фруктовими порошкамиArticle