Палаш, Анатолій АнатолійовичТаран, Віталій Михайлович2013-04-022013-04-022005Палаш, А. А. Сушіння рідких харчових продуктів в інертному середовищі / А. А. Палаш, В. М. Таран // Харчова промисловість. — 2005. — Вип. 4. — С. 119-120.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7182Висвітлено проблему, що пов'язана зі зменшенням енергетичних затрат на сушіння рідких харчових продуктів, проаналізовано використання пневматичних форсунок для розпилення рідин. Для зменшення енергетичних витратна сушіння рідких харчових продуктів запропоновано здійснювати процес в інертному середовищі. The problem that is associated with a decrease in energy costs for drying liquid foods analyzed using pneumatic nozzles for spraying liquids. To reduce energy intensive drying of liquid foods suggested carrying out the process in an inert environment.otherсушінняфорсункаінертне середовищеdryingnozzleinert environmentкафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництвСушіння рідких харчових продуктів в інертному середовищіDrying liquid foodstuffs inert environmentArticle