Obolkina, VeraNosenko, TamaraDzyhar, OlgaRakhmetov, Dzhamal2019-12-102019-12-102018Сhemical composition of fenugreek hay leaves / V. Obolkina, T. Nosenko, O. Dzyhar, D. Rakhmetov // Ukrainian Food Journal. – 2018. – Vol. 7, Issue 3. – P. 397–408.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/30512The chemical composition of the leaves of fenugreek hay, which is a source of biologically active substances and used as a spicy-aromatic raw material in confectionery, has been determined. It is proved that the presence of phenolic compounds, essential nutrients, aromatic substances in the fenugreek leaves should contribute to prolongation of the shelf life, increase of nutritional value, improvement of organoleptic properties of confectionery. Визначено хімічний склад листків пажитника сінного, який є джерелом біологічно-активних речовин та використовується як пряно-ароматичною сировиною у кондитерських виробах. Доведено, що наявність у листках пажитнику фенольних сполук, ессенціальних нутрієнтів, ароматичних речовин має сприяти подовженню терміну придатності, підвищенню харчової цінності, поліпшенню органолептичних властивостей кондитерських виробів.enfenugreek haybiologically active compoundsleavesaromatic compoundsspicesphenolic compoundsпажитник сіннийбіологічно активні речовинилистяароматичні сполукипрянощіфенольні сполукикафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобівкафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівChemical composition of fenugreek hay leavesArticle