Факторно-цільовий аналіз функціонування системи багатоцільового управління технологічним комплексом пивзаводу - Романов, Микола Сергійович; Кишенько, Василь Дмитрович; Ладанюк, Анатолій Петрович (My University, 2015)
Роботу присвячено дослідженню питання оптимізації основних технологічних процесів виробництва пива. Були використані методи факторного аналізу та когнітивного моделювання. На основі проведеного експертного опитування, за допомогою метода багатомірного шкалування було здійснено факторно-цільовий аналіз функціонування системи для подальшої розробки системи сценарного управління технологічним комплексом пивзаводу. Наведено причинно-наслідкову та факторно-цільову діаграми для процесу приготування пива. The work is devoted to research how to optimize core processes of beer production. Methods We used factor analysis and cognitive modeling. On the basis of the expert survey, using the method of multidimensional shkaluvannya was carried quotient-target analysis of the system for further system development scenario of technological complex of the brewery. An causality and factor-based chart for the brewing process.
Keywords: оптимізація виробництва пива; факторний аналіз; змінювання; діаграма Ісікави; optimization Brewing; factor analysis; situational variation; Ishikawa diagram; кафедра автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління ім. проф. А.П. Ладанюка