Бактеріоцини Lactobacillus - Волошина, Ірина Миколаївна; Лич (Ткаченко), Інна Валентинівна; Шкотова, Людмила (My University, 2019)
Дуже велику кількість бактеріоцинів синтезують лактобацили. Ці речовини мають широкий спектр дії і інгібують ріст умовно-патогенної грампозитивної мікрофлори. Розглянуті найбільш поширені бактеріоцини Lactobacillus.

A very large of bacteriocins are synthesized by lactobacilli. These substances have a wide range of action and inhibit the growth of pathogenic gram-positive microflora. Are considered the most common bacteriocins Lactobacillus.
Keywords: кафедра біотехнології і мікробіології; бактеріоцини; мікробний баланс; bacteriocins; Lactobacillus; microbial balance