Адсорбер для очищення цукрових сиропів пастою адсорбента (Патент на корисну модель № 145593) - Марценюк, Олександр Степанович; Пастушенко, Ігор Миколайович (My University, 2020)
Адсорбер для очищення цукрових сиропів пастою адсорбента, що включає циліндричний корпус з фільтром у нижній частині і патрубки для подачі неочищеного сиропу і виходу суміші знебарвленого сиропу з залишками відпрацьованої пасти, який відрізняється тим, що в центрі корпуса апарата розміщена вертикальна циліндрична вставка з зануреним верхнім краєм, у нижню частину якої насосом через проточний гідродинамічний кавітаційний пристрій і розміщену за дифузором пристрою розширену ділянку трубопровода подається очищуваний продукт, паста підводиться у центральний проточний отвір кавітатора, а фільтр попереднього очищення розміщений коаксіально між циліндричною вставкою і корпусом апарата над вихідним патрубком продукту. Adsorber for cleaning sugar syrups with adsorbent paste, including cylindrical body with a filter at the bottom and nozzles for feeding the raw syrup and the mixture discolored syrup with the remnants of waste paste, which is characterized in that in the center the body of the device has a vertical cylindrical insert with a submerged upper edge, in the lower part of which is pumped through a flowing hydrodynamic cavitation device and the extended section of the pipeline placed behind the diffuser of the device is fed to the cleaned product, the paste is fed into the central flow hole of the cavitator, and the pre-filter cleaning is placed coaxially between the cylindrical insert and the housing of the apparatus above the original product pipe.
Keywords: adsorber; цукровий сироп; паста; sugar syrup; paste; фільтр; filter; адсорбер; кафедра процесів і апаратів харчових виробництв