Проблеми стабілізації економічного розвитку підприємств хлібопекарської промисловості у трансформаційному періоді - Чернелевський, Леонід Миколайович; Темчишина, Юлія Леонідівна (My University, 2002)
Розглядаються проблеми щодо практичної реалізації засад ринкового механізму у функціонуванні хлібопекарських підприємств Київського регіону. Особлива увага приділена проблемам, пов’язаним з наявністю державного регулювання ціноутворювальних факторів на продукцію хлібопекарського виробництва. Науково обґрунтовано економічні засади гармонізації інтересів держави, ринку хліба і виробників — підприємств харчової промисловості, які разом здатні формувати раціональну і динамічну кон’юнктуру ринку (попит, пропозицію і ціни).

Problems are examined in relation to practical realization of principles of market mechanism in functioning of baking enterprises of the Kyiv region. The special attention is spared to the problems related to the presence of government control of pricing factors on the products of baking production. Scientifically reasonable economic principles of harmonization of interests of the state, market of bread and producers - enterprises of food industry, that is together able to form the rational and dynamic state of affairs of market (demand, suggestion and prices).
Keywords: ціноутворення; комерційний розрахунок; самофінансування; внутрішньогосподарський механізм; ринковий механізм; кон’юнктура ринку; державне регулювання; pricing; commercial calculation; self-finance; interfarm mechanism; market mechanism; state of affairs of market; government control; кафедра обліку і аудиту