Організаційно-економічний механізм управління конкурентоспроможністю молокопереробних підприємств - Суха, Ірина Василівна (My University, 2007)
В статті розглянуто трактування понять механізм та організаційно-економічний механізм. На основі узагальнення існуючих точок зору та підходів до їх визначення сформовано авторське розуміння категорійного апарату. Представлено алгоритм реалізації дії організаційно-економічного механізму управління конкуренто¬спроможністю підприємств. Визначено взаємодію складових організаційно-економічного механізму та їх вплив на підвищення конкурентоспроможності вітчизняних підприємств. It is researched the conception of the mechanism and organizational economic mechanism. It is given author's understanding of these categories. It is formed the realization algorithm of the organizational economic mechanism of management of enterprises' competitive competence. It is researched the interaction of components of organizational economic mechanism and their influence on raising competitive competence of enterprises.
Keywords: конкурентоспроможність; конкурентні переваги; механізм; організаційно-економічний механізм; competitive competence; competitive advantages; mechanism; organizational economic mechanism