Удосконалення технології посічених напівфабрикатів з використанням стартових культур - Дзиґа, Євген Сергійович; Шевченко (Кишенько), Ірина Іванівна (My University, 2023)
Актуальність удосконалення технології м’ясних посічених напівфабрикатів із застосуванням стартових культур може бути вагомим кроком до створення продуктів, які б були краще пристосовані для змін в логістичних ланцюгах, що в свою чергу обумовлені як пандемією, так і нестабільними процесами в економіці України та світу в цілому. Стартові культури можна охарактеризувати як препарати з великою кількістю клітин, що включають один тип або суміш кількох мікроорганізмів, які додають до харчових продуктів, щоб скористатися перевагами сполук або продуктів, отриманих від їх метаболізму або ферментативної активності.
Keywords: кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів; посічені напівфабрикати; стартова культура; chopped meat semi-finished products; starter culture