Формування здорового способу життя здобувачів освіти в процесі занять фізичним вихованням - Топчієва, Ганна Олександрівна (My University, 2024)
В статті розглядається актуальність проблеми формування здорового способу життя у здобувачів освіти ЗВО в процесі занять фізичним вихованням, проаналізовано поняття «здоров`я» та його основні складові. Фізичне виховання, та його вплив на здоровий спосіб життя, чинники які впливають на формування здорового способу життя у процесі занять фізичним вихованням здобувачів освіти. Проведено аналіз досліджень даного питання у педагогічній теорії, практиці та пріоритетні напрямки його реалізації.

The article deals with the relevance of the problem of forming a healthy lifestyle in the process of physical education of students of education in the process of physical education, analyzes the concept of “health” and its main components. Physical education and its influence on a healthy lifestyle, factors that influence the formation of a healthy lifestyle in the process of physical education of students are analyzed. The analysis of research on this issue in pedagogical theory, practice and priority directions of its implementation is carried out.
Keywords: здобувачі освіти; фізичне виховання; students of education; physical education; кафедра фізичного виховання