Удосконалення сосисок з використанням цільної крові для спеціального харчування - Гащук, Олександра Ізидорівна; Москалюк, Оксана Євгеніївна; Рибальченко, Дмитро Юрійович (My University, 2020)
Необхідність задоволення зростаючих потреб споживачів у якісних і різноманітних спеціальних продуктах вимагає від виробників розширення сировинної бази. Метою роботи є дослідження впливу продуктів переробки крові на якісні показники сосисок спеціального призначення. При розробленні рецептури сосисок, обрано м'ясо індиків, білок крові Глобін Vepro Gel 95 HV у складі білково-жирової емульсії (БЖЕ) та цільну кров. The need to meet the growing needs of consumers in quality and a variety of special products requires manufacturers to expand the raw material base. The aim of the work is to study the impact of blood products on the quality of special purpose sausages. When developing the recipe for sausages, turkey meat, blood protein Globin Vepro Gel 95 HV in the composition of protein-fat emulsion (BJE) and whole blood were selected.
Keywords: продукти спеціального призначення; модельні фаршеві системи; special purpose products; model stuffing systems; кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів