Адсорбційні явища, будова адсорбентів і їхня роль в процесах життедіяльності людини - Дика, Ю. М.; Федоренко (Миколів), Тетяна Іванівна (My University, 2002)
Наведена коротка характеристика різних видів адсорбції та основних галузей використання адсорбентів. Обгрунтована доцільність використання вуглецевих та мінеральних адсорбентів.

A brief description of different types of adsorption and major industries using adsorbents. The expediency of the use of carbon and mineral adsorbents.
Keywords: хімічна адсорбція; chemical adsorption; мінеральні адсорбенти; ентеросорбція; mineral adsorbents; enterosorption; кафедра харчової хімії; кафедра технології оздоровчих продуктів