Досвід використання систем VISA та MASTERCARD в Україні та за кордоном - Говорушко, Тамара Андріївна; Ситник, Інна Петрівна; Лисенко, О. В. (My University, 2014)
Стаття присвячена досвіду і проблемам використання систем Visa та MasterCard на українському ринку і за кордоном. Оскільки товарно-грошові відносини функціонують саме за рахунок використання платіжних систем, а найбільш популярними їх представниками в Україні є Visa і MasterCard. Вони покликані замінити готівкові розрахунки безготівковими і підвищити рівень безпеки власника грошових коштів. А також виявленню можливих проблем їх використання в контексті існування конкуруючих систем на українському ринку. This article examines the use of Visa and MasterCard in the Ukrainian market and abroad Since commodity-money relations operate it through the use of payment systems, and the most popular of their representatives in Ukraine are Visa and MasterCard. They are designed to replace cash payments and non-cash increase security holder funds. Identify potential problems using them in the context of the existence of competing in the Ukrainian market.
Keywords: кафедра фінансів; платіжні системи; міжнародна платіжна система; Visa; MasterCard; пластикова картка; банківський рахунок; payment systems; international payment system; plasticcard; bankaccount