Стрельченко, Людмила ВасилівнаДубковецький, Ігор ВолодимировичМаринін, Андрій ІвановичПасічний, Василь Миколайович2024-10-212024-10-212019Патент на винахід № 124540 UA, МПК В65В 25/02 В65В 31/02 A23 В 7/02 (2006.01) A23L 3/005 (2006.01) A23L 19/18 (2016.01). Спосіб зберігання яблучних снеків в упаковці / Стрельченко Л. В., Дубковецький І. В., Маринін А. І., Пасічний В. М. ; патентовласник Національний університет харчових технологій. – № a201902690 ; заявл. 20.03.2019 ; опубл. 12.08.2019, Бюл. № 15.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/45080Спосіб зберігання яблучних снеків в упаковці, включає розміщення продуктів у ній, видалення повітряного середовища із маси продукту, насичення його сумішшю газів вищого UA 124540 C2 6 сорту та герметизацію упаковки. Упаковка являє собою зовнішню та внутрішню упаковку, зовнішню упаковку виконують у вигляді металевої банки циліндричної форми з капроновою кришкою, всередині якої розміщено яблучні снеки, запаковані в плівку, яка є внутрішньою упаковкою, видалення повітря здійснюють з внутрішньої упаковки за допомогою вакууму. Об'єм цієї упаковки заповнюють харчовою газовою сумішшю у співвідношенні СО2:N2, причому СО2 взято в межах 20-80 %, а N2 - 40-60 %, та розміщують саше-пакет з поглиначем кисню масою від 2,0 до 14,0 г, при цьому банку виконують з тонкої білої жерсті товщиною 0,2-0,5 мм, яку з внутрішньої сторони покривають шаром лаку, а плівка має від 2 до 10 шарів і містить в своєму складі алюмінієве покриття та поліетилен товщиною від 60 до 500 мкм.The method of storing apple snacks in a package includes placing the products in it, removing air from the mass of the product, saturating it with a mixture of gases of the highest UA 124540 C2 6 grade and sealing the package. The packaging consists of outer and inner packaging, the outer packaging is made in the form of a cylindrical metal can with a capron lid, inside which there are apple snacks wrapped in a film, which is the inner packaging, air is removed from the inner packaging using a vacuum. The volume of this package is filled with a food gas mixture in the ratio of CO2:N2, with CO2 taken in the range of 20-80%, and N2 - 40-60%, and a sachet with an oxygen absorber weighing from 2.0 to 14.0 is placed g, while the can is made of thin white tin with a thickness of 0.2-0.5 mm, which is covered with a layer of varnish from the inside, and the film has from 2 to 10 layers and contains an aluminum coating and polyethylene with a thickness of 60 to 500 µm.ukкафедра процесів і апаратів харчових виробництвкафедра технології м’яса і м’ясних продуктівкафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектуванняяблучні снекиупаковкаapple snackspackagingСпосіб зберігання яблучних снеків в упаковці (Патент на винахід № 124540)Patenthttps://orcid.org/0000-0002-3403-6103https://orcid.org/0000-0001-6692-7472https://orcid.org/0000-0003-0138-5590