Спосіб зберігання яблучних снеків в упаковці (Патент на винахід № 124540) - Стрельченко, Людмила Василівна; Дубковецький, Ігор Володимирович; Маринін, Андрій Іванович; Пасічний, Василь Миколайович (My University, 2019)
Спосіб зберігання яблучних снеків в упаковці, включає розміщення продуктів у ній, видалення повітряного середовища із маси продукту, насичення його сумішшю газів вищого UA 124540 C2 6 сорту та герметизацію упаковки. Упаковка являє собою зовнішню та внутрішню упаковку, зовнішню упаковку виконують у вигляді металевої банки циліндричної форми з капроновою кришкою, всередині якої розміщено яблучні снеки, запаковані в плівку, яка є внутрішньою упаковкою, видалення повітря здійснюють з внутрішньої упаковки за допомогою вакууму. Об'єм цієї упаковки заповнюють харчовою газовою сумішшю у співвідношенні СО2:N2, причому СО2 взято в межах 20-80 %, а N2 - 40-60 %, та розміщують саше-пакет з поглиначем кисню масою від 2,0 до 14,0 г, при цьому банку виконують з тонкої білої жерсті товщиною 0,2-0,5 мм, яку з внутрішньої сторони покривають шаром лаку, а плівка має від 2 до 10 шарів і містить в своєму складі алюмінієве покриття та поліетилен товщиною від 60 до 500 мкм.

The method of storing apple snacks in a package includes placing the products in it, removing air from the mass of the product, saturating it with a mixture of gases of the highest UA 124540 C2 6 grade and sealing the package. The packaging consists of outer and inner packaging, the outer packaging is made in the form of a cylindrical metal can with a capron lid, inside which there are apple snacks wrapped in a film, which is the inner packaging, air is removed from the inner packaging using a vacuum. The volume of this package is filled with a food gas mixture in the ratio of CO2:N2, with CO2 taken in the range of 20-80%, and N2 - 40-60%, and a sachet with an oxygen absorber weighing from 2.0 to 14.0 is placed g, while the can is made of thin white tin with a thickness of 0.2-0.5 mm, which is covered with a layer of varnish from the inside, and the film has from 2 to 10 layers and contains an aluminum coating and polyethylene with a thickness of 60 to 500 µm.
Keywords: кафедра процесів і апаратів харчових виробництв; кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів; кафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування; яблучні снеки; упаковка; apple snacks; packaging