Основні підходи до визначення ризику при здійснені інтеграції - Мостенська, Тетяна Леонідівна; Скопенко, Наталія Степанівна (My University, 2012)
Формування інтегрованих структур пов'язано з різними видами ризиків, які мають свою специфіку виникнення, прояву, аналізу, оцінки та управління. Пропонується розглядати ризики відповідно до рівня їх виникнення (мікро-, мезо- та макрорівень). Наведена класифікація ризиків інтеграційного процесу дозволяє виділити різновиди ризику, на які компанія має безпосередній вплив, та які є нерегульованими з боку суб'єктів господарювання, проте потребують аналізу та врахування при прийнятті обґрунтованих управлінських рішень щодо доцільності інтеграції. Forming of integrated structures is related to the different types of risks, which are specified by origin, display, analysis, estimation and management. It is suggested to examine risks in accordance with the level of their origin. The brought classification over of risks of integration process allows distinguishing risk varieties, on which a company has a direct influence, and which are unsettled from the side of enterprises, however need analysis and account at the acceptance of reasonable administrative decisions in relation to expediency of integration.
Keywords: інтеграція; інтеграційна діяльність; інтеграційний процес; ризик; ризик-менеджмент; integration; integration activity; integration process; risk; risk-management; кафедра економіки праці та менеджменту