Василевська, Ніна В.Васецька, Людмила ВасилівнаПоліщук, Галина Євгеніївна2019-12-022019-12-022019Василевська, Н. П. Сир фета / Н. П. Василевська, Л. В. Васецька Г. Є. Поліщук // Мир продуктов. – 2019. – №10. – С. 18–20.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/30453Сир фета відносять до типу м’яких сирів без кірки, що визрівають у розсолі. Він має білий або кремовий колір, ніжний сирний аромат, гострий та солоний смак, м’яку авбо напівтверду, злека розсипчасту консистенцію і приємний молочний смак з легкоюкислинкою. У той же час, цей сир легко розламати пальцями, але неможливо намазати на хліб або відрізати тонкий шматочок. Фету реалізують у вигляді блоків або шматків у розсолі, а також у пачках або невеликих діжечках. Feta cheese is a type of soft crustless cheese that ripens in brine. It has a white or cream color, a delicate cheesy aroma, spicyand salty taste, soft austo-semi-firm, slightly crumbly consistency and a pleasant milky taste with a slight acidity. At the same time, this cheese easy to break with your fingers but cannot be sliced or slicedthin piece. Feta is realized as blocks or pieces in brine,as well as in packs or small jarsuk-UKсир фетамолокоультрафільтраціяfeta cheesemilkultrafiltrationкафедра технології молока і молочних продуктівСир ФетаArticle