Кобелянська, Єлизавета БогданівнаБортнічук, Олег ВікторовичКовтун, Аліна Володимирівна2021-06-092021-06-092021Використання батату при виробництві самбуків в закладах ресторанного господарства / Є. Б. Кобелянська, О. В. Бортнічук, А. В. Ковтун // Food аdditives. Healthy man and human patient diet : proceedings of IХ International scientific and practical internet conference, October 23, 2020. – Prague : Oktan-Print s.r.o., 2020. – Р. 142-143.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/34362Головною метою здорового харчування є збереження та зміцнення імунітету людей, а також профілактика різноманітних захворювань пов’язаних з незбалансованим харчуванням. Цікавою та відносно новою сировиною є батат або «солодка картопля» як потенційне джерело вітамінів, вуглеводів і біологічно активних речовин. Розрізняють два види батату – кормовий та десертний. На сьогодні батат використовують у приготуванні перших, других, солодких страв та навіть напоїв.The main goal of a healthy diet is to preserve and strengthen the immune system of people, as well as the prevention of various diseases associated with an unbalanced diet. An interesting and relatively new raw material is sweet potatoes or "sweet potatoes" as a potential source of vitamins, carbohydrates and biologically active substances. There are two types of sweet potatoes - fodder and dessert. Today, sweet potatoes are used in the preparation of first, second, sweet dishes and even drinks.бататсамбукизаклади ресторанного господарстваSweet potatoessambucarestaurantsкафедра готельно-ресторанної справикафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівВикористання батату при виробництві самбуків в закладах ресторанного господарстваThesis