Сейсмостійкий каркас будівлі (Патент на винахід № 101107) - Волчко, Анатолій Іванович; Дороніна, Катерина Михайлівна; Павлов, Сергій Олексійович; Гавва, Олександр Миколайович; Волчко, Андрій Анатолійович; Масло, Микола Андрійович; Кривопляс-Володіна, Людмила Олександрівна (My University, 2013)
Сейсмостійкий каркас будівлі, що включає колони і ригелі, які утворюють вертикальні комірки, який відрізняється тим, що частина колон розміщується горизонтально, а друга частина - під кутом a=30° до вертикальної осі і утворюють в плані рівносторонні шестигранники, внутрішній простір яких заповнюється наповнювачем, а найбільший розмір шестигранника h співпадає з горизонтальною віссю. Earthquake frame buildings, including columns and girders that form the vertical cell, characterized in that the column is placed horizontally, and the second part - the angle a = 30 ° to the vertical axis and form in terms of equilateral hexahedron, interior space which is filled with filler and the maximum size of hexagon h coincides with the horizontal axis.
Keywords: сейсмостійкий; earthquake; каркас; frame; кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв; кафедра мехатроніки та пакувальної техніки