Використання кріопротекторів в консервній промисловості - Шутюк, Віталій Володимирович; Данилова, Тетяна Леонідівна; Чорненький, Віталій Володимирович; Євчук, Яна Валеріївна (My University, 2026)
Холодильне зберігання плодів та овочів один із найкращих способів зберегти органолептичні властивості та хімічний склад, яке широко використовується в усіх галузях харчової промисловості. Використання кріопротекторів для харчових продуктів визначається як додатковий метод кріоконсервації, при якому застосовуються кріозахисні агенти з метою обмеження росту шкідливих мікроорганізмів та припинення ензиматичних та біохімічних реакцій.
Keywords: кріопротектори; кафедра технології консервування; заморожування харчових продуктів