Використання екстрактів з нетрадційної рослинної сировини як харчових барвників - Іванова, Вікторія Джанівна; Каряка, Н. С. (My University, 2011)
Останнім часом у всьому світі спостерігається тенденція до розроблення функціональних харчових продуктів. Надання продуктам профілактичних властивостей стає можливим за рахунок зменшення вмісту харчових добавок штучного походження та/або введення до їх складу натуральних компонентів протекторної дії. Джерелом біологічно активних речовин (БАР) для створення такої продукції можуть бути рослини. Метою роботи було вивчення можливостей максимального вилучення БАР з лікарських рослин, що розповсюджені в Україні, та використання екстрактів як харчових барвників при створенні продуктів функціонального призначення. Recently, the worldwide trend towards the development of functional food products. Providing products prophylactic properties becomes possible due to the reduction of artificial food additives and / or the introduction of their natural ingredients protector action. The source of biologically active substances (BAS) to create such products can be plants. The aim of the work was to study the possibilities maximum extraction BAR from medicinal plants common in Ukraine, and the use of extracts as food coloring to create products functionality.
Keywords: нетрадиційна рослинна сировина; екстракт; extracts; non-traditional plant materials; кафедра експертизи харчових продуктів