Способи виділення вільного кальцію з яєчної шкарлупи для процесу біоцементації - Ковшар, Ірина Дмитрівна; Стабніков, Віктор Петрович (My University, 2024)
Використання різноманітних відходів для здешевлення біоцементації є одним з основних напрямів дослідження цього процесу. Кальцій відіграє важливу роль в біоцементі, оскільки його вміст в біоцементі напряму впливає на міцність кінцевого продукту. Одним із природних матеріалів багатих на кальцій є яєчна шкаралупа, тому вона може розглядатися як преспективна дешева сировина для біоцементації. The use of various wastes to reduce the cost of biocementation is one of the main areas of research in this process. Calcium plays an important role in biocement, since its content in biocement directly affects the strength of the final product. One of the natural materials rich in calcium is eggshell, so it can be considered as a promising cheap raw material for biocementation.
Keywords: кальцій вільний; біоцементація; кафедра біотехнології і мікробіології; free calcium; biocementation; eggshell; Department of Biotechnology and Microbiology