Швед, Сергій МиколайовичЕльперін, Ігор Володимирович2013-11-152013-11-152012Швед, С. М. Cистемний аналіз технологічного процесу виробництва хлібобулочних виробів / С. М. Швед, І. В. Ельперін // Журнал передових технологій. - 2012. - № 6/3 (60). - С. 44-45.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/11401Технологічні процеси хлібопекарського виробництва характеризуються багатокомпонентністю сировини, високим ступенем невизначеності на різних етанах перебігу процесу виробництва хліба, нелінійними залежностями між параметрами, високими вимогами до якості готової продукції, відсутністю математичного опису багатьох явищ, які характеризують перетворення сировини та напівфабрикатів у готову продукцію існуючі системи автоматизації доцільно доповнити підсистемами підтримки прийняття рішень з використанням методів і алгоритмів нечіткої логіки. Technological processes of bakery production are characterized by multicomponent raw materials, a high degree of uncertainty at different stages of the bread production process, nonlinear relationships between parameters, high requirements for the quality of finished products, lack of mathematical description of many phenomena that characterize the transformation of raw materials and finished products into finished products, existing automation systems should be supplemented with decision support logic.otherтехнологічні процесиtehnolohycheskye processesвиробництвоproductionкафедра автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління ім. проф. А.П. ЛаданюкаСистемний аналіз технологічного процесу виробництва хлібобулочних виробів