Системний аналіз технологічного процесу виробництва хлібобулочних виробів - Швед, Сергій Миколайович; Ельперін, Ігор Володимирович (Інформаційні технології, 2012)
Технологічні процеси хлібопекарського виробництва характеризуються багатокомпонентністю сировини, високим ступенем невизначеності на різних етанах перебігу процесу виробництва хліба, нелінійними залежностями між параметрами, високими вимогами до якості готової продукції, відсутністю математичного опису багатьох явищ, які характеризують перетворення сировини та напівфабрикатів у готову продукцію існуючі системи автоматизації доцільно доповнити підсистемами підтримки прийняття рішень з використанням методів і алгоритмів нечіткої логіки. Technological processes of bakery production are characterized by multicomponent raw materials, a high degree of uncertainty at different stages of the bread production process, nonlinear relationships between parameters, high requirements for the quality of finished products, lack of mathematical description of many phenomena that characterize the transformation of raw materials and finished products into finished products, existing automation systems should be supplemented with decision support logic.
Keywords: технологічні процеси; tehnolohycheskye processes; виробництво; production; кафедра автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління ім. проф. А.П. Ладанюка