Особливості управління ризиками при здійсненні зовнішньоекономічної діяльності - Шереметинська (Горобець), Оксана Валеріївна; Тюха, Ірина Володимирівна (My University, 2019)
У статті вивчаються питання ризиковості та невизначеності ринкового середовища при здійсненні зовнішньоекономічної діяльності вітчизняними підприємствами. Досліджено теоретичні підходи до визначення категорії ризиків зовнішньоекономічної діяльності підприємства, розглянута та систематизована класифікація найпоширеніших видів ризиків, що зустрічаються при здійсненні зовнішньоекономічної діяльності. Проаналізовано та узагальнено основні методичні підходи до управління ризиками в ЗЕД з встановленням найбільш оптимальних методів управління ризиками в зовнішньоекономічній діяльності, а також х комбінації. Вивчено базові інструменти мінімізації ризиків в зовнішньоекономічній діяльності, що використовуються в сучасному економічному просторі з метою їх використання в поточній господарській діяльності. Запропоновані ряд рекомендацій щодо вибору найефективніших методів та підходів до управління ризиками в зовнішньоекономічній діяльності підприємства в умовах невизначеності, з врахуванням переваг та недоліків, а також можливості їх комбінування. The article examines the issues of riskiness and uncertainty of the market environment in the implementation of foreign economic activity by domestic enterprises. Theoretical approaches to determining the category of risks of foreign economic activity of the enterprise, the classification and classification of the most common types of risks encountered in the implementation of foreign economic activity are examined. The main methodological approaches to risk management in the FEA are analyzed and summarized, with the identification of the most optimal methods of risk management in foreign economic activity, as well as x combinations. Basic instruments of risk minimization in foreign economic activity, which are used in the modern economic space for the purpose of their use in current economic activity, are studied. A number of recommendations are offered on the choice of the most effective methods and approaches to risk management in the foreign economic activity of the enterprise in the uncertain environment, taking into account the advantages and disadvantages, as well as the possibility of combining them.
Keywords: ризики; управління ризиками; зовнішньоекономічна діяльність; класифікація ризиків; методи мінімізації ризиків; risks; risk management; foreign economic activity; risk classification; risk minimization methods; кафедра економіки праці та менеджменту