Технологія переробки меляси на спирт з біологічним підкисленням середовища - Ткаченко, Любов Володимирівна; Олійнічук, Сергій Тимофійович; Левандовський, Леонід Вікторович (My University, 2000)
Розроблено технологію спирту, у якій підкислення середовища здійснюють молочною кислотою синтезованою молочнокислими бактеріями безпосередньо в суслі, що дозволяє відмовитись від використання неорганічних кислот і значно покращити якість барди як корму для тварин.

The alcohol technology where the environment acidifying is realizing by lactic acid, which is synthesized by lactobacillus directly in the mash is worked out. This allows to abandon use the nonorganic acids and highly improve the distillery dreg’s quality as food for animals.
Keywords: мелясне сусло; барда; корм; молочна кислота; дріжджі; технологія спирту; yeast; metabolism; bard; food