Кігель, Наталя ФедорівнаШульга, Наталія МихайлівнаБоднарчук, Оксана Василівна2015-03-242015-03-242006Патент № 76906 Україна, МПК С 12 N 1/20, А 23С 19/032, C 12 R 1|225 (2006/01) Штам бактерій Lactobacillus helveticus, що використовується у виробництві заквашувальних культур для твердих сичужних сирів / Кігель Н. Ф., Шульга Н. М., Боднарчук О. В. ; заявник та патентотрим. ТІММ УААН. – заявл. 01.03.05 ; опубл. 15.09.06, Бюл. № 9 2006 р.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/19824Представлено матеріали щодо новизни та права отримання патенту на використання у заквашувальних культурах для виробництва сирів нового штаму бактерій.технологічні факторитехнологические факторыtechnological factorsзакваскаfermentштам бактерійштамм бактерийculture of bacteriaсироробствосыроделиеcheesemakingкафедра біотехнології і мікробіологіїШтам бактерій Lactobacillus helveticus, що використовується у виробництві заквашувальних культур для твердих сичужних сирів (Патент на винахід № 76906)Technical Report