Сабадаш (Гордійчук), Наталія ІванівнаТихонюк, А. О.Грабовська, Олена Вячеславівна2014-05-072014-05-072005Сабадаш, Н. І. Дослідження технологічних умов ферментативного розріджування крохмалю для виробництва мальтозних сиропів / Н. І. Сабадаш, А. О. Тихонюк, О. В. Грабовська // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті : матеріали 71-ї наукової конференції молодих вчених, аспірантів і студентів, 18-19 квітня 2005 р. – К.: НУХТ, 2005. – Ч. ІІ. – С. 9.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/14259Вивчено технологічні умови ферментативного розріджування крохмалю для подальшого зцукрювання до мальтози. Визначено витрати ферменту та концентрацію крохмальної суспензії на стадії розріджування, скореговано методику визначення мальтазної активності зцукрюючого ферменту. Розроблено заходи для усунення ретроградації крохмалю після першого етапу гідролізу та досліджено умови підготовки гідролізату до подальшого зцукрювання. Technological conditions studied enzymatic liquefaction of starch for subsequent saccharification to maltose. Defined fuel enzyme and starch slurry concentration on the liquefaction step, adjusted method of determining maltasie saccharifying enzyme activity. Measures have been developed to eliminate the starch retrogradation after the first stage of hydrolysis and investigated conditions of preparation of the hydrolyzate to the subsequent saccharification.otherферментретроградаціямальтозні сиропирозріджуваннякафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобівenzymeretrogradationmaltose syrupsliquefactionкафедра технології цукру і підготовки водиДослідження технологічних умов ферментативного розріджування крохмалю для виробництва мальтозних сиропівThesis