Дослідження технологічних умов ферментативного розріджування крохмалю для виробництва мальтозних сиропів - Сабадаш (Гордійчук), Наталія Іванівна; Тихонюк, А. О.; Грабовська, Олена Вячеславівна (My University, 2005)
Вивчено технологічні умови ферментативного розріджування крохмалю для подальшого зцукрювання до мальтози. Визначено витрати ферменту та концентрацію крохмальної суспензії на стадії розріджування, скореговано методику визначення мальтазної активності зцукрюючого ферменту. Розроблено заходи для усунення ретроградації крохмалю після першого етапу гідролізу та досліджено умови підготовки гідролізату до подальшого зцукрювання. Technological conditions studied enzymatic liquefaction of starch for subsequent saccharification to maltose. Defined fuel enzyme and starch slurry concentration on the liquefaction step, adjusted method of determining maltasie saccharifying enzyme activity. Measures have been developed to eliminate the starch retrogradation after the first stage of hydrolysis and investigated conditions of preparation of the hydrolyzate to the subsequent saccharification.
Keywords: фермент; ретроградація; мальтозні сиропи; розріджування; кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів; enzyme; retrogradation; maltose syrups; liquefaction; кафедра технології цукру і підготовки води