Спосіб виплавки жиру (Деклараційний патент на корисну модель № 17341) - Гуць, Віктор Степанович; Коваль, Ольга Андріївна (My University, 2006)
Спосіб виплавки жиру, що включає подрібнення та нагрівання жирової сировини, розділення шквари та жиру спочатку в центрифузі, а потім в сепараторі, який відрізняється тим, що подрібнену жирову сировину розбавляють водою, отриману суміш нагрівають в НВЧ-підігрівачі, розділяють в універсальній відстійно-фільтруючій центрифузі, отриману водно-жирову суміш розділяють в сепараторі, після чого жир надходить у виробництво, а воду з сепаратора повертають на розбавлення подрібненої жирової сировини. Method of melting fat, including grinding and heating the fatty raw Shkvar and fat separation in a centrifuge first, and then in the separator, wherein that chopped raw fat was diluted with water, the resulting mixture was heated in the microwave heaters, share in the universal drip-filtering centrifugation, the resulting water-fat mixture separated in the separator, and then the fat comes in production, and water from the separator to return dilution fat shredded material.
Keywords: спосіб виплавки; melting method; жирова сировина; жир; raw fat; fat; кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції