Дослідження структурних характеристик і кінетики процесу сушіння рослинної сировини у вібраційній вакуумній сушарці - Сардаров, Азіз Мурадович; Маяк, Ольга Анатоліївна; Шершньов, Г. Г. (My University, 2018)
У статті досліджено процес сушіння рослинної сировни, а саме: овочевих вичавок з моркви, буряку та зелені петрушки. Експеременти проводили в розробленій новій конструкції вібраційної вакуумної сушарки безперервної дії з амортизаційним пристроєм, який дає змогу зменшити витрати електричної енергії за рахунок зменшення навантаження на центральний вал з перфорованими лотками. Таке конструктивне рішення суттєво збільшує термін роботи робочих вузлів апарата. Досліджено кінетику зміни вологовмісту овочевих вичавок і зелені, визначено залежність тривалості процесу від основних технологічних параметрів роботи вібраційної вакуумної сушарки —амплітуди та частоти.
Keywords: режим сушіння; концентровані продукти; drying mode; concentrated products; вібраційні сушарки; vibrating dryers; овочеві вичавки; сушена зелень; dried greens; vegetable pomace