Іванова, Тетяна МиколаївнаПешук, Людмила Василівна2017-02-102017-02-102016Іванова, Т. М. Функціональні та спеціальні харчові продукти як основа підтримання здоров’я населення України / Т. М. Іванова, Л. В. Пешук // Здоров’я, харчування довголіття : науково-практична конференція, 16-17 травня 2016 р., м. Київ. – 2016. - Т. 25, №2 – С. 342-344.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/24788Використання природних флавоноїдів, зокрема кверцетину, є перспективним напрямком розширення групи м'ясних продуктів. Антиоксидантна активність кверцетину обумовлена його здатністю пригнічувати процеси перекисного окислення ліпідів, знижувати вміст вільних радикалів. Кверцетин відновлює структуру ушкоджених клітин печінки людини, перешкоджає згущенню крові, зміцнює імунну систему, регулює обмін глюкози в організмі. The use of natural flavonoids, in particular quercetine, is a promising direction of extension of the group of meat products. The antioxidant activity of quercetine is caused by its ability to inhibit lipid peroxidation, reduce the content of free radicals. Quercetine restores the structure of damaged liver cells rights, prevent blood clotting, strengthens the immune system, regulates glucose metabolism in the body.кафедра технології м’яса і м’ясних продуктівфункціональні харчові продуктиспеціальні харчові продуктикверцетинводна витяжка з лушпиння цибуліfunctional foodsspecial foodsQuercetina water extract of onionskinФункціональні та спеціальні харчові продукти як основа підтримання здоров’я населення УкраїниThesis