Огляд методів та областей аналітичного конструювання оптимальних регуляторів для стаціонарних і нестаціонарних багатовимірних об'єктів керування - Лобок, Олексій Петрович; Гончаренко, Борис Миколайович; Слєзенко, А. М. (My University, 2014)
В статті розглянуті сучасні методи автоматичного оптимального керування на основі АКОР або синтезу оптимального керування. Визначені класи ОК, до яких ці методи застосовні, як клас лінійних детермінованих та стохастичних САК. Означені обставини, які ускладнюють застосування методів АКОР для побудови грубих оптимальних систем, що мають гарантовану стійкість. Це полегшить практичне застосування методів для оптимізації керування процесами в харчовій промисловості. The article deals with modern methods of automatic optimal control based AKOR or synthesis of optimal control. Certain classes OK to which these methods are applicable, as a class of linear deterministic and stochastic ACS. The mentioned circumstances that complicate the application of methods for constructing rough AKOR optimal systems with guaranteed stability. This will facilitate the practical application of techniques to optimize process control in the food industry.
Keywords: синтез керування; оптимальне керування; LQ; об'єкт керування; нестаціонарна система; стохастична система; control synthesis; optimal control; facility management; non stationary system; stochastic system; кафедра автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління ім. проф. А.П. Ладанюка