Розробка тезаурусу STEM з використанням онтологічної призми - Шаповалов, Євгеній Борисович; Шаповалов, Віктор Борисович; Атамась, Артем Іванович; Білик, Жанна Іванівна (My University, 2018)
Визначено, що існує необхідність у розробці тезаурусу щодо STEAM-підходу в освіті. Для генерації тезаурусу використовували модулі системи ТОДОС editor4 та ontology4. Після чого згенерований онтологічний граф візуалізували за допомогою генерації комп'ютерної призми. Запропоновано використовувати для систематизації знань щодо STEAM-підходу в освіті та для оцінки відповідності підходів, методів, та методичних прийомів STEAM-підходу в освіті.It is established that there is a necessary to develop a thesaurus for STEAM. Eor the thesaurusgeneration modules ofthe TODOS system editor4 and ontology4 were used After that, the generated ontologicalgraph was visualized bygenerating a computerprism. It is proposed to use computer prism to systematize kno wledge of STEAM and to assess the conformity of approaches, methods and methodologies of STEAM education.
Keywords: кафедра харчової хімії; тезаурус; thesaurus; освіта; education; STEAM-підхід; STEAM-approach; STEAM-призма; STEAM-prism; онтологія; ontology