Розроблення способу виробництва сухої комбінованої закваски для технології виробництва квасу - Дубковецький, Ігор Володимирович; Малежик, Іван Федорович; Прибильський, Віталій Леонідович (My University, 2005)
Сушіння є найбільш надійним способом консервування харчових продуктів. В сухих продуктах сповільнюються мікробіологічні процеси, що погіршують їх якість. Найбільш технологічною формою зберігання висушених харчових продуктів є порошкова форма. Drying is the most reliable method of preserving food. In dry foods slow down microbiological processes that impair their quality. The most technological form of storage of dried foods are in powder form.
Keywords: кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства; кафедра процесів і апаратів харчових виробництв; бродильна активність; квас; закваска; бродильная активность; kvass; leaven; fermentation activity