Оцінювання якості хліба з використанням елементів таксономічної кваліметрії - Махинько, Валерій Миколайович; Бережна, Катерина Ігорівна (My University, 2020)
Оцінювання якості хліба потребує визначення багатьох показників (органолептичних і фізико-хімічних). Жоден з них не характеризує якість достатньо повно, а деякі з показників не виражені у числовій формі. Тому доцільно використовувати комплексний показник якості. Для його спрощення (зменшення кількості складових) доцільно використовувати елементи таксономічної кваліметрії. Evaluation of the quality of bread requires the determination of many indicators (organoleptic and physico-chemical). None of them characterizes the quality fully enough, and some of the indicators are not expressed in numerical form. Therefore, it is advisable to use a comprehensive quality indicator. To simplify it (reduce the number of components), it is advisable to use elements of taxonomic qualimetry.
Keywords: хліб; якість; показники; кваліметрія; bread; quality; indicators; qualimetry; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів