The essence and origin of medical insurance - Baіevа, Olena; Baiev, Vadim (My University, 2022)
The health insurance system is implemented in 25 countries of the world, where about 1 billion people live, which is 18% of the world's population. Health insurance is a broader concept than insurance medicine.

Система медичного страхування впроваджена в 25 країнах світу, де проживає близько 1 млрд осіб, що становить 18% населення планети. Медичне страхування – поняття ширше, ніж страхова медицина.
Keywords: життя і здоров'я громадян; кафедра туристичного та готельного бізнесу; медичне страхування; medical insurance; life and health of citizens