Штефан, Євгеній ВасильовичПащенко, Богдан СергійовичШтерн, Борис МихайловичМихайлов, Олег Володимирович2024-04-092024-04-092016Розроблення методів виготовлення керамічних мембран для ультрафільтраційних установок / Є. В. Штефан, Б. С. Пащенко, М. Б. Штерн, О. В. Міхайлов // Стратегия качества в промышленности и образовании : XII Международная конференция, 30 мая - 2 июня 2016 г., г. Варна. – Днепропетровск, 2016. – С. 310-313https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/42738У даній статті розглянуті керамічні фільтрувальні елементи, які є одним із переважаючих засобів, що забезпечують високі експлуатаційні показники роботи сучасних баромембранних установок у харчовій промисловості. Описано метод пресування порошкового матеріалу, що є основою для виготовлення даних елементів, їх переваги та недоліки. Розглянуто процес математичного моделювання з урахуванням аспектів виготовлення керамічних мембран. Наведені конструкції обладнання, у яких доцільно використовувати дані елементи.This article discusses ceramic filter elements, which are one of the predominant means of ensuring high performance of modern baromembrane installations in the in the food industry. The method of pressing powdered material, which is the basis for the manufacture of these elements, their advantages and disadvantages are described. The process of mathematical modeling is considered, taking into account the aspects of manufacturing ceramic membranes. The designs of equipment in which it is advisable to use these elements are presented.ukкафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництвкафедра експертизи харчових продуктівdepartment of foodstuff expertiseметоди виготовленнякерамічні мембраниультрафільтраційні установкихарчові технологіїmanufacturing methodsceramic membranesultrafiltration unitsfood technologyРозроблення методів виготовлення керамічних мембран для ультрафільтраційних установокThesishttps://orcid.org/0000-0002-0697-7651https://orcid.org/0000-0002-9623-9061