Розроблення методів виготовлення керамічних мембран для ультрафільтраційних установок - Штефан, Євгеній Васильович; Пащенко, Богдан Сергійович; Штерн, Борис Михайлович; Михайлов, Олег Володимирович (My University, 2016)
У даній статті розглянуті керамічні фільтрувальні елементи, які є одним із переважаючих засобів, що забезпечують високі експлуатаційні показники роботи сучасних баромембранних установок у харчовій промисловості. Описано метод пресування порошкового матеріалу, що є основою для виготовлення даних елементів, їх переваги та недоліки. Розглянуто процес математичного моделювання з урахуванням аспектів виготовлення керамічних мембран. Наведені конструкції обладнання, у яких доцільно використовувати дані елементи.

This article discusses ceramic filter elements, which are one of the predominant means of ensuring high performance of modern baromembrane installations in the in the food industry. The method of pressing powdered material, which is the basis for the manufacture of these elements, their advantages and disadvantages are described. The process of mathematical modeling is considered, taking into account the aspects of manufacturing ceramic membranes. The designs of equipment in which it is advisable to use these elements are presented.
Keywords: кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв; кафедра експертизи харчових продуктів; department of foodstuff expertise; методи виготовлення; керамічні мембрани; ультрафільтраційні установки; харчові технології; manufacturing methods; ceramic membranes; ultrafiltration units; food technology