Деякі аспекти роботи фрезерних верстатів при високих частотах обертання - Клименко, Олексій; Пащенко, Богдан Сергійович; Бойко, Юрій Іванович (My University, 2017)
Встановлено, що на розмірну точність деталей істотно впливає різниця швидкості зміни сили різання під час обробки і швидкості пружного відновлення початкового положення інструмента щодо деталі при виході зуба фрези з оброблюваного матеріалу. Ця різниця зростає з підвищенням частоти обертання шпинделя і призводить до збільшення похибки обробки.

It has been established that the dimensional accuracy of parts is significantly affected by the difference in the rate of change of the cutting force during machining and the rate of elastic recovery of the initial position of the tool relative to the part when the cutter tooth from the processed material. This difference increases with increasing spindle speed and leads to an increase in machining error.
Keywords: кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв; кафедра експертизи харчових продуктів; department of foodstuff expertise; фрезерні верстати; фрезерна обробка; розмірна точність; галузеве машинобудування; milling machines; milling processing; dimensional accuracy; industrial engineering