Шульга, Наталія МихайлівнаГапченко, Наталія Олегівна2019-11-202019-11-202019Шульга, Н. М. Дослідження способів попередження вади «пізнє спучування» у твердих сирах / Н. М. Шульга, Н. О. Гапченко // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2019. – Т. 25, № 3. - С. 197-205.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/30310Обґрунтовано, що на відміну від традиційного засобу інактивації маслянокислих бактерій у виробництві твердих сирів шляхом обробки нітратом калію, перспективним способом їх знешкодження є попереднє внесення у пастеризоване молоко природного ферменту лізоциму. It was substantiated that a promising way of butyric acid bacteria inactivation is the preliminary introduction of the natural enzyme of lysozyme into the pasteurized milk in contrast to the traditional method by treatment with potassium nitrate.uk-UKмаслянокисле бродінняпропіоновокислі бактеріїмолочнокислі бактеріїлізоцимнітрат каліютверді сириbutyric acid fermentationpropionic acid bacterialactic acid bacterialysozymepotassium nitratehard cheesesДослідження способів попередження вади «пізнє спучування» у твердих сирахArticle