Вібраційний екстрактор (Патент на корисну модель № 27705) - Зав'ялов, Володимир Леонідович; Запорожець, Юлія Владиславівна; Бодров, Віктор Семенович (My University, 2007)
Вібраційний екстрактор , що вертикальний корпус з пристроями введення і виведення фаз , встановлені в корпусі з можливістю поздовжнього зворотно- поступального переміщення штока із закріпленими на них тарілками з бортом по периферії і з односпрямованим відкритими елементами, що мають різний гідравлічний опір перетікання через них середовища у взаємно протилежних напрямках, і розташованими таким чином , що гідравлічний опір руху середовища в бік розвантаження твердої фази менше , а також протилежно їм напрямок аналогічними елементами , закритими фільтруючими опуклими сітками , встановленими з боку меншого гідравлічного опору елементів , що відрізняється тим , відкриті елементи входять в гнучкі патрубки , закріплені на тарілці з боку більшого гідравлічного опору елементів , при цьому співвідношення еквівалентного діаметру патрубка і відкритого елемента , а також висоти цього патрубка і його еквівалентного діаметра знаходяться в межах 2-3 . Vibratory extractor that the vertical body with input and output devices phases are mounted in the housing for longitudinal reciprocating movement of the piston rod with attached plates have a cushion around the periphery and open to the unidirectional element having different hydraulic resistance spillover medium therethrough in opposite directions and arranged in such a way that the flow resistance of fluid flow in the direction of discharge of the solid phase is less than and opposite to their direction similar elements , closed convex mesh filter mounted from the lower hydraulic resistance elements , wherein the open flexible elements included in the coupling , fastened to the plate by a large hydraulic resistance elements , wherein the ratio of the equivalent diameter of the nozzle and open the element, and the height of the nozzle and its equivalent diameter is in the range of 2-3 .
Keywords: віброекстрактор; корпус; тарілка; vіbro extractory; body; plate; кафедра процесів і апаратів харчових виробництв