Енергетичні накопичувальні пристрої на основі розчинених у рідинних фазах газів - Шевченко, Олександр Юхимович; Миколів, Іван Михайлович (My University, 2012)
Використання енергетичних накопичувальних пристроїв на основі розчинених газів, як носіїв потенціальної енергії, стосується спиртової, пивоварної промисловості, виробництва пива і шампанського. Пропонується бродильний апарат устаткувати циркуляційним контуром з газорозподільчим пристроєм. Це дасть можливість інтенсифікувати процеси масообміну, гомогенізації, бродіння тощо.
Keywords: діоксид вуглецю; диоксид углерода; carbon dioxide; закон Генрі; гідростатичний тиск; циркуляційний контур; бродильний апарат; закон Генри; гидростатическое давление; циркуляционный контур; бродильный аппарат; Henry's law; hydrostatic pressure; coolant loop; fermentation apparatus; кафедра процесів і апаратів харчових виробництв; ‎кафедра технологічного обладнання та комп′ютерних технологій проектування‎