Попередження захворювання хліба на картопляну хворобу за прискореного способу приготування тіста - Тесля, Ольга Дмитрівна; Удворгелі, Лариса Іванівна; Дробот, Віра Іванівна (My University, 2010)
Стаття розглядає проблему картопляної хвороби хліба. Визначено низьке кислотонакопичення в тісті через відсутність в дріжджах супутньої молочнокислої мікрофлори. Зроблено висновок про доцільність внесення в тісто заквасок. The article considers the problem of potato disease bread. Defined low acid accumulation in the dough due to the absence co-lactic yeast microflora. The come to conclusion about expediency introduction ferments in dough.
Keywords: хліб; картопляна хвороба; закваски; кислотонакопичення; прискорений спосіб; shortcut method; bread; potato disease; leavens; acid accumulation; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів