Тесля, Ольга ДмитрівнаУдворгелі, Лариса ІванівнаДробот, Віра Іванівна2013-03-222013-03-222010Тесля, О. Д. Попередження захворювання хліба на картопляну хворобу за прискореного способу приготування тіста / О. Д. Тесля, Л. І. Удворгелі, В. І. Дробот // Актуальні проблеми безпеки харчування : І-а міжгалузева наук.-практ. конф., 14–15 жовт. 2010 р. : тези доповідей. – 2010. – C. 57.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7018Стаття розглядає проблему картопляної хвороби хліба. Визначено низьке кислотонакопичення в тісті через відсутність в дріжджах супутньої молочнокислої мікрофлори. Зроблено висновок про доцільність внесення в тісто заквасок. The article considers the problem of potato disease bread. Defined low acid accumulation in the dough due to the absence co-lactic yeast microflora. The come to conclusion about expediency introduction ferments in dough.otherхлібкартопляна хворобазакваскикислотонакопиченняприскорений спосібshortcut methodbreadpotato diseaseleavensacid accumulationкафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівПопередження захворювання хліба на картопляну хворобу за прискореного способу приготування тістаThesis