Проблеми гуманізації вищої освіти - Ткаченко, Наталія Дмитрівна (My University, 2012)
В статті розглядається актуальна проблема гуманізації та гуманітаризації вищої освіти в Україні. Метою статті є відобразити причини духовного зубожін¬ня сучасної молоді і намітити шляхи його подолан¬ня. Завдання – окреслити роль вищої школи у фор¬муванні духовності молодих людей.

The article considers the actual problem of humanization and humanitarization of higher school in Ukraіne. The article aims to describe the reasons of the moral іmpoverishment of the Ukrainian youth and to devise the ways to overcome it. The task is to show the role of the higher school in forming morals of the young people.
Keywords: свідомість; гуманізація; гуманітаризація; вища освіта; мораль; consciousness; humanization; humanitarization; higher education; morals